#htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Mreže

EMN (Evropska mikrofinansijska mreža)

EMN (Evropska mikrofinansijska mreža) povezuje institucije iz EU, kao i šire iz cele Evrope, u oblasti mikrofinansarinja marginalizovanog dela populacije, kao i mikro preduzeća.

Mikrokredit je definisan od strane Evropske komisije  kao dokazani alat u podršci samozapošljavanja i razvoja mikropreduzeća u Evropi. Mikrokredit ima ekonomski uticaj jer omogućava kreiranje novih poslova i poslovnih aktivnoasti u cilju sticanja dobiti. Pored toga, ima i društveni uticaj, s obzirom da doprinosi socijalnoj i finansijskoj inkluziji pojedinaca.

European-Microfinance-Network

ČLANSTVO MIKRO RAZVOJA

Mikro razvoj je prva institucija iz Srbije kojoj je odobreno punopravno članstvo u Evropskoj Mikrofinansijskoj Mreži. Mikro razvoj je postao zvanično član EMN-a početkom jula 2013.

EMN, kao evropski mikrobiznis inkubator, otvara nove šanse za umrežavanje, edukaciju i podršku različitim procesima, kao i za finansiranje i monitoring.

www.european-microfinance.orgMožda baš mi imamo odgovor kako nastaju nova radna mesta?

Mikro razvoj, kao član Evropske mikrofinansijske mreže (EMN) promoviše u Srbiji, i učestvuje u organizaciji First European Microfinance day – Prvog Evropskog dana mikrofinansiranja, 20.oktobra 2015 godine.

First European Microfinance day organizuju zajednički dve evropske mreže EMN i MFC, dok je Mikro razvoj lokalni partner koji je zadužen za istu inicijativu u Srbiji. Cilj je podići svest da je mikrofinansiranje dobar način za borbu protiv nezaposlenosti i socijalne isključenosti građana u Evropi. Centralni događaj biće održan u Briselu, dok će više sličnih manifestacija biti organizovano u evropskim zemljama članicama EMN u realizaciji lokalnih partnera.

Mikro razvoj će promovisati svrhu, ciljeve, efekte i rezultate mikrofinansiranja u Evropi, sa posebnim osvrtom na Srbiju, i to ključnim predstavnicima države i javnosti putem konferencija za medije, lokalnih akcija usmerenih na partnere i klijente i putem društvenih mreža.

Više o ciljevima i rezultatima mikrofinansiranja u EU


MFC

Mikro razvoj je član Mikrofinansijskog Centra iz Poljske (MFC) – mreže mikrofinansijskih institucija Centralne i Istočne Evrope i Centralne Azije. Članstvo u MFC nastavak je članstva Fonda za mikro razvoj iz 2001 godine –  godina kada je FMR postao samostalna institucija, odnosno iz perioda mikro-kreditne aktivnosti u okviru Danskog Saveta za izbeglice, što nas vraća u 1997 godinu. Tako duga tradiicija saradnje u okviru mreže rezultovala je svojevremeno priznanjem za dugogodišnji rad i aktivnost – koje je FMR primio od MFC 2007 godine.

Oba priznanja možete preuzeti  ovde:

MFC je izuzetno priznata i jaka mreža na globalnom nivou, koja intenzivno, profesionalno i u kontinuitetu radi na uvodjenju i razmeni najboljih mikrofinansijskih praksi medju svojim članicama, kao i na unapredjenju znanja putem treninga i konferencija. Godišnja konferencija MFC redovno doprinosi boljem sagledavanju kretanja, tendencija, problema i očekivanja u mikrofinansijskoj industriji za periode koji nam predstoje. Doprinosi boljem radu zaposlenih u Mikro razvoju, pre svega boljem radu u funkciji klijenata, što je jedan od osnovnih ciljeva MR.