EMN

EMN (Evropska mikrofinansijska mreža)

EMN (Evropska mikrofinansijska mreža) povezuje institucije iz EU, kao i šire iz cele Evrope, u oblasti mikrofinansarinja marginalizovanog dela populacije, kao i mikro preduzeća.

Mikrokredit je definisan od strane Evropske komisije  kao dokazani alat u podršci samozapošljavanja i razvoja mikropreduzeća u Evropi. Mikrokredit ima ekonomski uticaj jer omogućava kreiranje novih poslova i poslovnih aktivnoasti u cilju sticanja dobiti. Pored toga, ima i društveni uticaj, s obzirom da doprinosi socijalnoj i finansijskoj inkluziji pojedinaca.

European-Microfinance-Network

ČLANSTVO MIKRO RAZVOJA

Mikro razvoj je prva institucija iz Srbije kojoj je odobreno punopravno članstvo u Evropskoj Mikrofinansijskoj Mreži. Mikro razvoj je postao zvanično član EMN-a početkom jula 2013.

EMN, kao evropski mikrobiznis inkubator, otvara nove šanse za umrežavanje, edukaciju i podršku različitim procesima, kao i za finansiranje i monitoring.

www.european-microfinance.orgMožda baš mi imamo odgovor kako nastaju nova radna mesta?

Mikro razvoj, kao član Evropske mikrofinansijske mreže (EMN) promoviše u Srbiji, i učestvuje u organizaciji First European Microfinance day – Prvog Evropskog dana mikrofinansiranja, 20.oktobra 2015 godine.

First European Microfinance day organizuju zajednički dve evropske mreže EMN i MFC, dok je Mikro razvoj lokalni partner koji je zadužen za istu inicijativu u Srbiji. Cilj je podići svest da je mikrofinansiranje dobar način za borbu protiv nezaposlenosti i socijalne isključenosti građana u Evropi. Centralni događaj biće održan u Briselu, dok će više sličnih manifestacija biti organizovano u evropskim zemljama članicama EMN u realizaciji lokalnih partnera.

Mikro razvoj će promovisati svrhu, ciljeve, efekte i rezultate mikrofinansiranja u Evropi, sa posebnim osvrtom na Srbiju, i to ključnim predstavnicima države i javnosti putem konferencija za medije, lokalnih akcija usmerenih na partnere i klijente i putem društvenih mreža.

Više o ciljevima i rezultatima mikrofinansiranja u EU