#htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption #htmlcaption

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

Gradimo Vaš biznis ili dom zajedno!

O nama

Mikro razvoj je mikrofinansijska institucija koja služi zadovoljenju finansijskih potreba malih preduzetnika i ostalog stanovništva, i daje nefinansijske usluge savetovanja i podrške s ciljem da ponudi šanse za poboljšanje socio-ekonomsko-životnog standarda ekonomski aktivnim i siromašnim ljudima u Srbiji.

Mikro razvoj je jedna od najiskusnijih mikrofinansijskih institucija u Srbiji, sa više od 10 godina rada u mikrofinansiranju. Od 2009 Mikro razvoj je kao sukcesor Fonda za mikro razvoj nastavio mikrofinansiranje koje je kao program Fond za mikrorazvoj, preuzeo od međunarodne organizacije Danski savet za izbeglice u periodu od 2001 – 2004.

Naš cilj je ponuditi održivi pristup finansijskim uslugama za ljude koji imaju ograničen pristup ili ga nemaju prema formalnim finansijskim institucijama. Mikro finansijske usluge pridonose samozapošljavanju i otvaranju novih radnih mesta, što je jedan od ključnih elemenata ekonomskog osnaživanja u Srbiji.

Podržavamo mikro poduzeća u smislu pokretanja ili razvoja biznisa tokom vremena. Postepen rast preduzeća je podržan ciklusima kredita s povoljnijim uslovima. Mikro krediti su skrojeni prema potrebama klijenata, poslovnim kapacitetima i tržišnom potencijalu.

Mikro razvoj omogućuje brz pristup svojim različitim kreditnim proizvodima s jednostavnim postupcima. Osim fokusa na ekonomski uticaj svojih programa, Mikro razvoj se takođe zalaže za socijalne ciljeve u smislu prevencije i smanjenja siromaštva. Mi smo fleksibilna mikro-kreditna institucija usmerena i na podršku mikro ekonomskog rasta lokalnih opština, s akcentom na preduzeća koja imaju komparativne prednosti u datom području.

Mikro razvoj, u saradnji s poslovnom bankom, deluje na području 14 opština srednje i južne Srbije. Možemo biti ponosni na učešće u stvaranju novih politika socijalnih performansi (SPM), prateći i učeći po najboljim praksama mikrofinansiranja širom sveta.

2002. godine, dobili smo sertifikat kao aktivni član Mikrofinansijskog Centra Srednje i Istočne Evrope.

2007. godine, pridonoseći poboljšanju kvaliteta i za ostvaren uspeh u smanjenju siromaštva putem mikrofinansiranja, primili smo sertifikat što smo aktivni član Mikrofinansijskog centra srednje i istočne Evrope.

2009, 2010 kao i 2011. godine, dobili smo sertifikat za izveštavanje socijalnih indikatora na MIX portalu, u saradnji sa CGAP, Michael Dell&Susan kao i Ford Foundation.